keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Lappeen ravit 3.5.-15

Sunnuntaina oli vuorossa Nilpan startti! Tälläkertaa kotiradalla lappeessa. 
Poni kengitettiin viikkoa ennen starttia, seuraavana ajopäibänä ravi oli kadoksissa eli kengitys muutos oli huono. Lisäsin putseilla takasiin painoa ja ravi oli ihan ok. Reilusti ajoa vaan ennen starttia. 

Radalla poni hermoili ja jännitti-tarvii paljon rutiinia vielä :) Rauhassa kävelyttelin ja valjastin. Lähdin lämmittämään ja menin suoraan radalle. Poni tuntui ihan hyvälle mutta takasuoran lopulla teki jotain ihme vauhtimuutoksia ja kyyläili. Ajoin varikolle mutta käänsin takasin radalle toisen hevosen perään, tosin mentiin heti ohi siitä :D Oli se sitten ihan ok, mutta teki samaa mitä edwlliselläkin kierroksella. 

Varikolla sekki auki ja katokselle kattomaan varustetarkastuksen, jos niissä olis ollu jotain. Mut ei oikeen mitäänerikoista löytäny. Sitten lähdin kävelyttämään varikolle ja siitä starttiin. 

Pakkia oli 60m, poni lähti hyvin matkaan kirimään kahta edellä menevää. Molemmista päästiin ohi ekalla puolikkaalla ja hetki johdettiinkin. Takaponit tuli ohi ja poni lähti kiihdyttämään toisen tullessa rinnalle ja vauhdin  noustessa liikaa tuli eka laukka. Takasuoran lopusaa tuli toinen laukka. Tämän jälkeen yritin saaha ponin rauhalliseksi ja olla laukkaamatta maaliin. Jos olisin pidättäny tai antanu mennä niin laukka olis tullu. Onneksein päästiin maaliin asti laukkaamatta ja maalin jälkeen tuli haparointi. 

Hienosti poni meni aika oli 2.12 ja sijoitus 5/8. Eli tosi hyvin :)

Kaikki kuvat Helenan ottamia. Kiitos näistä!

Õ













1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi sulla, ja luen mielelläni karvakorviesi (ja sinun) elämästä. Olen siis yuusi lukia, mutten kirjaudu/liity lukiaksi, voin lukea ilman liittymistäkin:)

-sanni