lauantai 19. heinäkuuta 2014

Auttakaa, ponin lihasongelmat! (päivitetty 26.7)

Tämä ei olekkaan lihaskipua, älkää säikähtäkö!! Eläinlääkärin käynnistä tulossa postaus kunhan lämpökamerakuvat tulee!)

Juicella on siis pidemmän aikaa ollut selässä lihas"kipuja".
Kertokaa minulle mistä ihmeestä niitä oikein tulee?! Eli kun ponin häntää nostaa, ei se kunnolla sitä anna ja vetää selän "ylös mutkalle". Ja pahassa tapauksessa jää seisomaan jäykästi.
Juice on ollut kevyellä liikutuksella nyt lähiviikkoina. Keskiviikkona käytiin järvessä kahlailemassa ja muutaman pätkän ui. To/pe vapaata laitumella oleilua ja tänään häntäremmin laitossa meni varmaan 10 minuuttia kun taistelin ponin kanssa nostanko häntää vai en!

Miten saisin välteltyä selän jäykkyytä entä hoidettua (muullakin kuin hieronnalla), onko mtn lisärehua mitä kannattaa antaa?

Nuo kuvat on otettu ajolenkin jälkeen kun selkä  on hieman rennonpi mutta ei kuitenkaan vielä antanut kunnolla nostaa häntää. Yritti vetään vain selkää mutkalle.




4 kommenttia:

Turre kirjoitti...

Hui sentään miten pahalta ponisi selkä näyttää! Minulta lopetettiin muutama vuosi takaperin täysiverinen joka oli murskannut lihaksen lantiostaan eikä sekään ollut noin kipeän näköinen!
Tuo ei välttämättä tule pelkästään selästä, vaan voi olla myös suolistosta tms. peräisin. Tosi vakavasta jutusta kuitenkin on kyse. Jos olisi minun ponini, käyttäisin sen viipymättä sellaisella klinikalla jossa osataan hoitaa myös lihasperäisiä vammoja tai jossa on konsultoiva fysioterapeutti. Älä ainakaan liikuta ponia ennenkuin se on tutkittu.

Inka kirjoitti...

Kiitos kovasti kommentista! Soitinkin heti eräälle ell. Joka tekee alustavan tutkimuksen ja tiedän siitä sitten eteenpäin (erikoistunut lihasongelmiin ja moneenmoneen muuhun asiaan). Hän tuleekin jo huomenna.

Turre kirjoitti...

Hieno juttu! Pelkäsin että pahastut kun tulen moittimaan ponia kipeäksi.
Tuonne takaselkään voi tosiaan säteillä myös joku suolistosta (tai oreilla eturauhasesta) peräisin oleva murhe. Oletko pannut merkille syökö poni normaalisti ja millaista lanta on?
Toki tuo, että hännän nostaminen ei onnistu juoruaisi ennemmin selkärankaperäisestä murheesta. Toivotaan että vaiva selviää!

Inka kirjoitti...

En tosiaankaan pahastunut, vaan sain asialle tehtyä jotain. Kiitos siitä kun "pelottelit". Nyt poni on laitumella parin muun ponin kanssa niin en ole
pystynyt katsomaan lantaa. Ja vapaasti kuivaaheinää syö, joten siiitäkään en tiedä :/