maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukalenterin luukku 15!


Luukusta tänään: Mietteitä Back on Track:istä.

http://www.backontrack.com/fi/back-on-track/

"Back on Track myy nivel- ja lihassuojia. Tuotteet myydään rekisteröidyllä tuotemerkillä Back on Track ja keraaminen kangas on rekisteröity nimellä Welltex.
Welltex-kankaaseen sulautettu keramiikka heijastaa ruumiinlämpöä takaisin infrapuna-aaltoina - energiamuoto joka lisää hyvinvointia suojan alaisella alueella. Lihakseen heijastuva lämpö vähentää lihasjännityksiä ja lisää verenkiertoa jolloin palutuminen nopeutuu."


Infrapunalämpö

Welltex-kangas on kudottua polypropyleeniä tai puuvilla-polyesteriä johon keraaminen jauhe on sulautettu. Back on Track-tuotteissa yhdistyvät keramiikan kyky heijastaa kehon lämpöä infrapunasäteinä ja infrapunasäteilyn hyvinvointia lisäävä ominaisuus varsinaisen tuotteen tekstiilikuidun hyviin käyttöominaisuuksiin.



 

Näin se toimii

Pitkäaaltoisen infrapunan vaikutus
Tutkimuksissa on todettu pitkäaaltoisen lämpösäteilyn kiihdyttävän verenkiertoa. Verenkierron tason nousu puolestaan laukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä. Pitkäaaltoista lämpösäteilyä hyödynnetäänkin erityisesti vammojen ennaltaehkäisyssä. Back on Track -suojia tulisi käyttää ennen treenausta tai kilpailua

Lämmön siirtymisestä tarkemmin

Lämpöenergia siirtyy kolmella eri tavalla: johtuminen, kuljetus ja säteily

1. Kun lämpöjohtuminen (konduktio) tapahtuu, lämpö siirtyy kosketuksen välityksellä yhdestä osasta toiseen osaan.
2. Lämmön siirtyminen kulkeutumalla (konvektio) tapahtuu kun lämmitetty neste (esim. vesi) tai kaasua ( esim. ilma) liikkuu ja lämpö siirtyy sen mukana. Tavalliset eristävästä materiaalista (esim. puuvilla, villa ja neopreeni) valmistetut vaatteet ja nivelsuojat hidastavat tai estävät ilman liikkumisen, ja siten säilyttävät kehon luovuttaman lämmön ihon ja vaatteen välisessä ilmatilassa. Back on Trackin tuotteilla on kuitenkin kyky hengittää samalla kun ne lisäävät lämpöenergiaa kudoksissa.
3. Säteilyssä lämmönlähde luovuttaa lämpösäteitä, jotka osuessaan toiseen pintaan lämmittävät tämän. Back on Trackin tuotteet toimivat säteilylämmön avulla ja niiden tarkoituksena ei ole eristää kaikkea kehon luovuttamaa lämpösäteilyä, vaan tuotteet hyödyntävät osan energiasta ja lisäävät kudosten lämpöenergiaa.
Ihmiset ja eläimet luovuttavat kehonsa lämpöä niin levossa kuin aktiivisena ollessaan. Levossa lämmön vapautuminen on kuitenkin heikompaa kuin kehon työskennellessä.





Käyttöohjeet back on Track

Tuotteita on todella moneen käytöön niin hevosille, ihmisillä sekä koirilla!

Hevosille on mm. Suojia, pinteleitä, huopia, loimia, selänlämmitin yms.

Koirille makuualusta, erillaisia takkeja

Ihmisille mm. paitoja, ranne/polvi tukia, vaatteita, pipoja, sukkia, pohjalliset, yms,

Myös ruusunmarja jauhetta löytyy.



 
 
Minulla itsellään ei ole kauheasti kokemusta Back on Trackistä, mutta tarkoituksena hankkia selänlämmitin, Nipalle toiseen polveen polvisuoja sekä vaikka pohjalliset itselleni.
Kinnersuojia olen Krissellä käyttänyt, tosin en ehtinyt niitä kauaa käyttää. Enkä tiedä oliko niillä jokin vaikutus. Krissellä minulla oli myös kaksi pintelipatjaa tikattuna loimeen selän alueelle ja se toimi ns. selänlämmittäjänä :D
Löysin kirpparilta edullisesti käytetyn satulahuovan ja sen ostin Veetille. Nyt ollut käytössä reilun viikon.






Uskon kuitenkin tuotteiden toimivan, nythän esim kinnersuojista on tullut "halppis" versio, eli merkki on eri, saman näköinen ja sama vaikutus.. En sitten tiedä onko tosin sama vaikutus vai ei.




Onko teillä jotain Back on Trackin tuotteita, mitä ja oletteko todenneet toimiviksi? :)


Blogi tänään:Jonna treenailee

"Valmennuksia, kisoja, kotitreenejä, normaalia arkea ja vähän muutakin höpinää. Tekstien takana reilu parikymppinen ratsastaja Kanta-Hämeestä ja treenikaverina heinäkuussa ostettu 6-vuotias pv-ruuna Onni.
Onnistumisia, oivalluksia, epäonnistumisia, haasteita ja niiden voittamista, kaikkea tätä mahtuu mukaan matkalle, jossa tästä nuoresta herkästä hevosesta rakennetaan kisakumppania kumpaankin lajiin.
Tule ja tutustu, mukavia hetkiä blogin parissa :)"
 
Kommentti blogissasi!


SANAJAHTI 2014!
KIN

1 kommentti:

Jonna Marjamäki kirjoitti...

Vautsi, kiitos kovasti esittelystä! :)