tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 9!

 Rauhallista joulun odotusta!


Luukusta tänään: Poni/t joka opetti eniten!

Koska minulla on/on ollut monia ponia, ja niistä jokainen opettaa elämänsä aikana jotain uutta.

Ensimmäinen Iran ja minun yhteinen poni oli Iina. Se vekkuli shetlanninponi tamma ei antanut mitään itsestään irti helpolla! Ilman satulaa ei ollut asiaa selkään sillä pukkien avulla sieltä lensi aika äkkiä alas. Kärrylenkit tosin sujui paremmin, mutta myöhemmin osasi kyllä takakavioita näyttää "onko pakko lähteä lenkille??!" ja veti stopit jo koti pihaan.

Iinan kanssa tehtiin vaikka mitä ja tietysti se opetti eniten kun eka poni oli. Näyttelyissäkin käytiin Iinan kanssa, se oli eka poni joka näyttelyissä käytettiin. Myös paljon mätsäreissäkin tuli käytyä.
Poniravikortin ajoin sen kanssa ja kilpaakin päästiin ajamaan. Ratsastelin myös sen kanssa, mutta siitä poni ei oikein tykännyt ja vei ratsastajaansa aina mihin sattuu kiitopukkilaukalla. Silloin en kyllä itse osannut oikein mitään ratsastuksesta, kunhan humputtelin.



Ekat ravit :D Lappeessa.


Hali oli poni, jonka kanssa ratsastin paljon. Kaikki koulukiemurat opettelin sen kanssa ja esteitäkin hyppäsin ekoja kertoja _kunnolla_ sen kanssa. (jos Iinan kanssa humputteluita ei lasketa ;)
Mutta kuitenkin kävimme viikottain tunnilla vekkulin ponin kanssa. Sekään ei antanut mitään ilmaiseksi, ja osasi/osaa olla todella raivostuttava jukuripää. Sen omasta maailmasta ei  pääse aina perille, mitä se on mieltä mistäkin asiasta.
Ihan ensimmäisissä koulu & estevalkuissakin kävin Halin kanssa. Sekä tietysti ekat seurakisat starttasin Halin kyydissä. :) Ja heti ekoista Hubsin kisoista puhdas rata +ruusuke!

Tämä oli kyllä ihan mainio poni, jonka kanssa sain oppia vaikka ja mitä!






Iinasta teen vielä oman luukun myöhemmin, sillä uudet lukijat ei edes tiedä kuka poni ja missä tällä hetkellä!


Blogi tänään: Tiia & Maistro

"Blogi kertoo 17-vuotiaan poniratsastajan elämästä oman pienen ja parhaan ponin kanssa. Kilpaillaan esteratsastuksessa blogin päätähden, Maistron kanssa. Lisää tietoa voit lukea bannerin alapuolella löytyvistä esittelysivuista. "
Kommentti löyytyy blogistasi!
SANAJAHTI 2014!
 
olemmeKIN 

1 kommentti:

Emilia kirjoitti...

Tosi kivoja joulukalenteri luukkuja :)
http://riiviotjakaurakamu.blogspot.fi/